Icoana Sfinților Arhangheli

Icoana Sfinților Arhangheli

luni, 2 martie 2015

Studenti Teologi in Parohia Berchiesu

                            În misiune la Parohia Berchieșu.


         În prima duminică din Sfântul și Marele Post al Paștilor, numită și Duminica Ortodoxiei, credincioșii Parohiei Sfinții Arh. Mihail și Gavriil din localitatea Berchieșu, împreună cu părintele paroh Florin Negru au avut bucuria de a-i primi în mijlocul lor pe Pr.Lect.Univ.Dr. Grigore-Dinu Moș de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, însoțit de un grup de tineri teologi care au dat răspunsurile la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. 
         Deasemenea, după citirea pastoralei, părintele profesor a rostit un cuvânt duhovnicesc referitor la învățăturile pe care le putem desprinde din Sfânta Evanghelie care s-a citit astăzi, și i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie la o cât mai deasă Spovedanie și Împărtășanie cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

         Totodată în cadrul Sfintei Liturghii s-au spovedit și împărtășit mai mulți copii ai parohiei atât preșcolari cât și școlari, care au primit la final dulciuri din partea parohiei și câte un mărțisor având în vedere faptul că astăzi e 1 martie, zi care marchează renașterea omului și a naturii înconjurătoare la o nouă viață. De asemenea și în luna aceasta continuă programul cultural de distribuire a ziarului ,,Lumina" -ziar de informare culturală a Patriahiei Române, către credincioșii aflați la biserică.