Icoana Sfinților Arhangheli

Icoana Sfinților Arhangheli

luni, 30 martie 2015

Proiectul ,,Rugăciune împreună" în trei parohi rurale

Parohia Ortodoxă Română ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Berchieșu, județul Cluj, păstorită de părintele Florin Negru a găzduit duminică, 29 martie, ultima seară duhovnicească din cadrul Proiectului ,,Rugăciune împreună” derulat pe parcursul Postului Mare, perioadă plină de semnificație și încărcătură duhovnicească.
La începutul perioadei de post, a avut loc prima întâlnire la Parohia ,,Sf. Ap. Petru și Pavel” din localitatea Crișeni, unde paroh este pr. Sorin Moldovan, apoi la Parohia ,,Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din localitatea Frata, unde paroh este pr. Cătălin Bucevschi, unde împreună preoții și credincioșii s-au rugat la Taina Sfântului Maslu pentru sănătatea și iertarea păcătelor tuturor celor prezenți la slujbă.
Iar la ultima întâlnire, Sfânta Taina a Maslului s-a săvârșit la Parohia ,,Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din localitatea Berchieșu, așa cum de regulă se săvârșește în perioadele de post de peste an. Prezența preoților și numărul credincioșilor aflați la slujbă au sporit puterea rugăciunii și au adus o bucurie duhovnicească nespusă.  Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Cătălin, care i-a indemnat pe credincioșii prezenți la biserică, la o apropiere cât mai mult de Dumnezeu, de biserică, prin rugăciune și prin post, dar mai ales la o Spovedanie serioasă și Împărtășanie cât mai deasă, nu doar acum în perioada post pascală ci și în cursul anului bisericesc și ori de câte ori simțim nevoia. De asemenea citirea cărților sfinte, în special a Sfintei Scripturi, a fost un alt subiect atins în bogatul cuvânt de învățătură.
Aceste clipe petrecute împreună atât de preoți cât și de credincioși constituie un real folos duhovnicesc pentru toți, și ne dau putere și tărie să continuăm săvârșirea faptelor bune,  a postului și a rugăciunii.

La final, părintele paroh Florin Negru a mulțumit părintilor împreună slujitori, care au venit cu mare bucurie la încă o seară de rugăciune împreună, și  a încheiat cu un scurt cuvânt de meditație al Sfântului Nicodim, referitor la participarea activă la slujbele Bisericii care spunea: ,,Biserica este o corabie, iar creștinii care merg la Sfânta Biserică și intră în ea, sunt izbăviți din furtuna păcatelor”.