Icoana Sfinților Arhangheli

Icoana Sfinților Arhangheli

joi, 16 octombrie 2014

Pelerinaj la Mănăstirea Nicula.

         Un grup de 57 de credincioși ai parohiei Berchieșu au participat la un pelerinaj organizat de părintele paroh Florin Negru, sâmbătă   24.05.2014,  la Mănăstirea Nicula din județul Cluj, unde au participat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica mănăstirii, iar copiii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului, după care s-au închinat la Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului și au luat parte și la slujba parastasului pentru cei adormiți. Credincioșii plini de bucurie duhovnicească au stat de vorbă cu părintele Pantelimon care ne-a vorbit despre istoricul Sfintei Mănăstiri de la Nicula, despre icoana Maicii Domnului pictată de preotul ortodox Luca din Iclod în 1681, precum și cu părintele Calinic primid câtva îndemnuri de zidire sufletească, iar apoi spre amiază au luat parte la o agapă în trapeza mănăstirii. A fost un moment de rugăciune, de reculegere, bine venit pentru enoriașii noștrii care au fost și mai tineri și mai în vărstă într-cât pentru unii dintre ei a fost primul pelerinaj făcut la Mănăstirea Nicula, așa cum ne-a relatat pr. paroh Florin Negru.  Fiecare dintre pelerini drept mulțumire pentru Maica Domnului au adus mănăstirii pachete cu alimente: saci de cartofi, ulei, făină, ceapă, fasole fapt care i-a bucurat pe viețuitorii sfintei mănăstiri.

        Apoi la întoarcere am făcut un popas și la Parohia Ortodoxă Gherla 2, unde părintele Aurel Mureșan ne-a primit cu căldură și ne-a dat câteva îndemnuri legate de modul de dăruire a noastră personală, în vederea finalizăriii lucrării de pictură începută în 2009.
        La întoarcerea spre casă toți cei implicați și-au arătat dorința de a mai participa la astfel de pelerinaje și la alte mănăstiri din cuprinsul eparhiei noastre și nu numai, întrucât sunt clipe de binecuvântare, de întărire în credință, de creștere duhovnicească și de liniștire pentru fiecare dintre ei.