Icoana Sfinților Arhangheli

Icoana Sfinților Arhangheli

luni, 12 august 2019

Activități de vacanță!


Activități de vacanță în Parohia Ortodoxă Berchieșu



          Vacanța de vară a fost un bun prilej de a organiza în Parohia Ortodoxă ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Berchieșu, Protopopiatul Turda, județul Cluj, activități specifice acestei perioade.
          Prima activitate propusă de noi, intitulată  ,,În vacanță descoperim județul Cluj”, s-a desfășurat în biserica parohială, cu sprijinul  Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, care ne-a sprijit cu materiale constând în hărți și broșuri de promovare a județului Cluj. Copiii și tinerii au venit cu mult entuziasm la biserică, și la fel ca toate activitățile pe care le avem în parohie, am început cu o rugăciune, apoi le-am prezentat celor prezenți cele mai importante obiective turistice din județul Cluj; astfel au rămas impresionați de Mănăstirea ,,Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, unul dintre cele mai importante obiective turistice religioase ale județului Cluj, vizitată de noi în cadrul unui pelerinaj. Copiii și tinerii au fost dornici de a  afla mai multe despre Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula, acest lucru nu poate decât să ne bucure de faptul că, ei copiii, își exprimă interesul și dorința de a cunoaște în profunzime istoricul acestei sfinte mănăstiri.
          A doua activitate din cadrul acestei întâlniri cu tinerii, a fost cea sportivă. Sportul în viața copilului oferă multiple beneficii, nu doar de dezvoltare fizică armonioasă, ci și la nivelul socializării și al sănătății pe termen lung. Sportul te învață să fi competitiv, dar corect și onest.
          Aceste activități au drept scop oferirea unei alternative în cadrul căreia copiii și tineri să-și petreacă timpul liber într-un mod folositor, util, dar și plăcut, de a-i apropia de Sfânta  Biserică, dar și de a conștientiza necesitatea prezenței lui Dumnezeu în viața lor.
          La final copiii au fost premiați cu materiale oferite de  Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, dar și pachete cu dulciuri oferite din partea parohiei.