Icoana Sfinților Arhangheli

Icoana Sfinților Arhangheli

luni, 1 iunie 2015

Praznicul Rusaliilor în Parohia noastră.

        Duminică, 31 mai, Biserica Ortodoxă face prăznuirea ,,Pogorârii Sfântului Duh", numită în popor Rusaliile, când s-a împlinit făgăduința Fiului lui Dumnezeu de a trimite în lume pe Preasfântul Duh, coborât sub forma limbilor de foc peste Sfinții Ucenici și Apostoli.
       Programul Liturgic a debutat cu slujba Utreniei la ora 9:00, urmată apoi de la ora 10:00 de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la care au participat o mulțime de credicioși din sat, precum și fii ai satului veniți în locul unde s-au născut, au copilărit neuitand astfel meleagurile natale. La momentul oportun o mulțime de copii ai parohiei s-au împărășit cu Trupul și Sângele Domnului Iisus, după care au primit dulciuri din partea parohiei.
      De asemenea părintele paroh la final a mulțumit tuturor acelora care au sprijinit și sprijinesc în continuare lucrarea picturii la biserica nouă parohială după care au ieșit în procesiune, la țarină pentru slujba de sfințire a apoi și a holdelor.
      După amiază la ora 15:00 s-a săvârșit slujba Vecerniei Plecării Genunchilor, o vecernie specială, la care s-au citit cele 7 rugăciuni speciale pentru credincioși, atât pentru cei vii cât și pentru cei adormiți. Seara s-a încheiat cu rostirea cuvântului de învățătură așa cum se obișnuiește la fiecare vecernie din duminici și sărbători.